Ingrediente:
400 g aluat foietaj
1 kg mere
150 g zahar
3-4 linguri gris
4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
1 lingurita scortisoara
putin unt( ulei)Mod de preparare :Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.
Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.
Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.
Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.
Pofta mare !
Hallo "surioara"!
RăspundețiȘtergereMai ce bine arata prajiturica!
Sa va fie de bine!
Am vizionat la sf. acestei saptamini o emisiune cu o reteta asemenatoare simi-a facut pofta.
Sper cind-va sa reusesc sa o /-le fac.ca zau muuulte retete gustoase ,ai sint si tot mai des ma impidec de cite unele...
Mii de pupicei si toate cele bune familiei tale si ingeraului, care sper ca acum ii merge bine.
Cu deosebita prietenie
Laura S.
Ce buna prajiturica. Sidy, am venit sa te anunt ca ai un premiu la mine, dar am luat niste prajiturica, foarte buna!
RăspundețiȘtergere