duminică, 18 ianuarie 2015

Prajitura din albusuri cu nuca de cocos si ananas

By Sidonia Toncean   Posted at  15:54   Prajituri 14 comments

O prajitura delicioasa, usor de facut si racoroasa, fara strop de faina.Sigur aveti si voi , prin congelator, albusuri ramase, asa ca va puteti apuca de treba si sunt sigura ca puteti face prajitura cu ce fructe va plac voua mai mult.
Am vazut prajitura acesta si cu branza de vaci in crema, cu mai multa lamaie, cu marshmallow amestecate cu frisca, cu blatul taiat in doua si suprapus ,sunt multe combinatii.
Eu am preferat sa o fac pe aceasta si sa ii fac o glazura pe care sa presar portocala, lamaie si lime razuita, cum am vazut la Simona Callas pe un Chec cu smantana si mi-a placut tare mult cum arata.



NECESAR :

- pentru blat:
8 albusuri
150 g zahar
150 g nuca de cocos
2 linguri amidon( praf de budinca vanilie) Dr Oetker
un praf de sare



- pentru crema :
1 compot ananas Sun Food
200 ml frisca
1 intaritor frisca Dr Oetker
1 plic gelatina Dr Oetker

- pentru insiropat:
100 ml suc ananas din compot
2 plicuri zahar cu aroma rom Dr Oetker

- pentru glazura ( Royal icing )
1 albus
100 g zahar praf din comert( are si putin amidon in el)
zeama de lamaie -dupa gust
coaja de : - lime
                - lamaie
                - portocala


MOD de PREPARARE : 

Prima data pregatim blatul de albusuri. Punem albusurile intr-un bol mare si cu un praf de sare le mixam la viteza mare. Cand s-au intarit ,adaugam zaharul tos tot odata, apoi mixam din nou pina se intareste spuma.
Incorporam cu o lingura ,amidonul si nuca de cocos  si amestecam sa se omogenizeze.


Tapetam o tava ( 35 x 27 cm) cu hartie de copt , turnam compozitia, o nivelam cu spatula si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute( facem proba cu scobitoarea si daca iese uscata, blatul este copt).Lasam sa se raceasca pe un gratar.


Preparam crema . Frisca o mixam pina se intareste , cu un intaritor si facem ce scrie pe plicul de intaritor. Ananasul l-am scurs intr-o strecuratoare si l-am taiat cubulete. Gelatina o hidratam in 50 ml sirop din compot.Cam 100-150 ml sirop il incalzim, dar sa nu fiarba si adaugam gelatina hidratata.
Omogenizam si adaugam ananasul cuburi. Lasam sa se raceasca apoi adaugam frisca intarita si omogenizam.
Blatul il insiropam cu 100 ml sirop de ananas amestecat cu zaharul cu aroma de rom.




Punem crema peste blatul insiropat si dam prajitura la rece 1-2 ore.
Preparam apoi glazura intr-un vas de sticla curat si amestecam cu telul albusul cu zaharul praf , apoi adaugam zeama de lamaie , dupa gust.



Glazura s-ar putea sa se prelinga de pe prajitura, o luati cu lingura si o puneti iar peste crema, chiar daca faceti operatiunea de 3-4 ori, apoi puneti prajitura in frigider de seara pina dimineata.
A doua zi , glazura va fi intarita si radeti ( daca doriti) deasupra coaja de portocala, lamaie si lime.Eu am ras coaja inainte de a se intari glazura si mi-a absorbit toata coaja de citrice, NU faceti ca mine !





Cui ii place cacaoa ar putea pune in blat, in loc de amidon, cacao si blatul s-ar vedea mai bine.
Va asigur ca este o prajitura usoara ,pe care o veti adora, daca va plac prajiturile cu fructe.
Daca nu va uitati la calorii, puteti servi prajitura alaturi de un glob de inghetata si unul de frisca.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Ce minunatie, pt mine e un desert ideal, ador nuca de cocos, dar si ananasul. Te imbratisez cu drag.

    Sidy, cred ca m-ai pierdut din lista ta de blogroll.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne-a placut tare mult Lenuta.
      Daca tu zici ca nu te-ai gasit....merg sa remediez !Cine stie ce s-a intimplat....

      Ștergere
  2. Google + :Victoria P - Bucuresti

    Te admir! Imi place mult ce faci!
    Felicitari! Esti o gospodina desavarsita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Victoria !
      Merg sa-ti caut blogul tau....

      Ștergere
  3. Comment pe FACEBOOK :

    Daniela Mocean

    Pofta mare, arata minunat prajitura ta !


    Maria Cristea

    Maine o s-o incerc!


    Beatrice Rotaru

    Este un fel de Pavlova defapt. Blatul este la fel. Numai deasupra mai are si nuca de cocos. Eu nu mai pun, las decat frisca.


    Margareta Cismasiu

    E minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Beatrice Rotaru nu ai citit reteta cred, draga mea ! Blatul din albusuri are si nuca de cocos incorporata....

      Ștergere
  4. Ce bine arata!!! Trebuie sa o incerc si eu. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca e tare gustoasa ! Incearc-o ....
      Te tzuc.

      Ștergere
  5. Minunată! Cred că mi-ar place și cu brânză dulce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mari draga poti sa pui in crema branza de vaci, ca am spus ca am citit si varianta asta !

      Ștergere
  6. De pe FACEBOOK :

    Iuliana Toth

    Faina treaba Sidy, intr-adevar ,doar frisca.



    Daniela Carmen Rotaru

    Minunata mea "Gustoasa"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superba prajitura, felicitari, Sidy! Mi s-au lipit ochii de monitor la propriu :) desi la mine e mereu criza de albusuri,o sa fac tot posibilul sa pun deoparte cateva ca sa prepar minunea asta de prajitura <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Simona aprecierile facute de un cofetar desavarsit ca tine si cu atata experienta in bucatarie, cu atat mai mult ma onoreaza. Vorbele tale pe cat sunt de valoroase pentru mine, pe atat de mult mi-au mers la suflet. Multumesc Simona.
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.