Untul aromatizat(untul compozit) este atat de bun ca iti vine sa-l mananci direct uns pe paine, indiferent cu ce este facut.
Prima data l-am uns pe paine cand am facut Pui Kiev si a fost nemaipomenit.Cu un usor gust de usturoi si cu multa vedeata avea un aspect foarte placut.
Untul acesta este o modalitate de asezonare foarte simpla si versatila, pentru carne si legume de orice fel. Iar reteta aceasta este o reteta gustoasa tare , desi ai putin de lucru cu ea, dar finalul a fost savuros !
Carnea este frageda si suculenta cu acest unt aromatizat , puteti pune putin din el si peste friptura fierbinte din farfurie.
Avem NEVOIE de :
1 kg carne porc
sare
piper alb
boia afumata
- pentru untul aromatizat
80 g unt
cimbru uscat
2 catei usturoi
sare
- pentru sos
500 g ciuperci fierte
120 g smantana
1 ceapa verde
2 catei usturoi
patrunjel verde
- pentru salsa de piersici cu ardei
1 ardei gras galben
1 ardei gras iute verde
1 gogosar verde
3 piersici
3 rosii
3 catei usturoi
1 ceapa verde
1 ceapa rosie
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare
MOD de PREPARARE :
Carnea de porc se portioneaza , se face cu sare , boia si piper pe ambele parti , se pune intr-o cutie cu capac, la frigider , cam pentru o ora macar.
Preparam untul compozit- untul l-am tinut la temperatura camerei sa se inmoaie.
Peste unt, intr-un bol punem usturoiul presat, cimbrul si sare, apoi amestecam bine de tot.
Dam untul la rece sa se intareasca.
Scoatem de la rece untul si carnea si undem un vas yenna cu unt, asezam carnea condimentata in el si deasupra presaram untul aromatizat.
Adaugam apa cat sa acopere 1/2 din carne( pe parcurs daca va fi nevoie, mai adaugam)si dam carnea la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.
Ciupercile fierte le tragem la tigaie cu ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul trecut prin presa si apoi 1/2 din ciuperci le dam prin blender, adaugand smantana si patrunjelul verde.Asezonam.
Cealalta 1/2 de ciuperci o punem in sosul format.
Friptura se intoarce sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand apa a scazut am mai adaugat niste vin alb care a fragezit friptura.
Pentru garnitura am facut un orez simplu de tot, cu patrunjel verde.
Am servit friptura alaturi de orez, sosul de ciuperci si o salsa minunata de ardei grasi cu rosii si cu piersici.
Cu aceasta reteta particip la Weekend cu spor a carei gazda, luna aceasta , este Laura Maria Din si care ne-a cam dat de lucru cu retetele ei gustoase.
Jenica Martin
RăspundețiȘtergerePrezentare de master chef....Îmi place !
Multumesc mult...esti draguta !
ȘtergereFloare Cotor
RăspundețiȘtergereSa aveti pofta !! Îmi place ·
Multumim ...la fel si voua , cu bunatatile din Franta !
ȘtergereGenica Stetca
RăspundețiȘtergereDa bine le mai potrivesti ,imi lasa gura apa ! Îmi place !
Te servesc cu mare drag Geni, daca te grabesti oleaca !
ȘtergereSimona Dinu
RăspundețiȘtergereMinunat! Cred ca m-am uitat 3 min.la poze. Foarte bn arata, felicitari! Atata culoare si frumos intr-o farfurie ...Îmi place !
Si a fost tare gustoasa friptura ! Untul a fragezit-o iar salsa a fost nemaipomenit de buna....
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereLuciana Cernat
RăspundețiȘtergereEu zic jos palaria!Cu mult drag si restept pt asa platou! Îmi place ·
Ca a fost savuros...mi-o demonstreaza farfuriile goale !
Ștergere
RăspundețiȘtergereGiurgiu Claudia
Suna tare bine ! Îmi place !
Si noua ne-a placut mult...
Ștergere