miercuri, 24 mai 2017

VEGETA Grill condimente lichide pentru marinare

By In bucatarie la Sidy   Posted at  17:40   Articole diverse No comments

In 1959 in Croatia, se naste Vegeta Podravka , steaua frumusetii culinare, ce va cuceri in scurt timp lumea, devenind un brand global.
In 2013 prin bucatariile europene apar primele condimente lichide pentru marinare.
Carnea preparată la grătar are un gust inconfundabil, iar pentru a-i da o aromă deosebită este important să o marinezi cu VEGETA condiment lichid  pentru marinare, Podravka.
Este cel mai delicios gratar savurat pina acum.
Daca până acum, tot ceea ce am reust să facem cu o bucată de carne obtinand o friptura putin cam tare si fara gustul acela suculent care îti umple gura de arome, probabil am evitat o etapă importantă în prepararea cărnii: marinarea. Iar, dacă am facut-o oarecum, este posibil să n-o fi facut cum trebuie.
Vegeta continuă să fie unul dintre cele mai faimoase produse croate care face gătitul aproape imposibil de imaginat fără ele.Vegeta adaugă aromă la feluri de mâncare și le oferă un gust delicios , mâncarea are un gust mai bun cu Vegeta.
Dar acum, in ajutorul nostru vine cu ale sale Condimente lichide pentru marinare.
La noi in Romania au ajuns urmatoarele 5 sortimente :



1 -  VEGETA Condiment lichid Universal pentru Marinare 




Vegeta  Condiment lichid Universal pentru marinare  este un condiment care, dupa cum ii si spune denumirea, este universal.
Il putem folosi pentru o friptură suculentă și delicioasă, pentru un gust irezistibil de gratar.Cand am citit despre Vegeta condiment lichid universal pentru marinare, am aflat ca se poate folosi atat la prepararea gulasului,cat si a papricasului sau tocanitei.
Fie că vrem să prăjim carnea, să o facem la cuptor sau la grătar, Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare transformă o masă banală într-un
spectacol culinar. Trebuie doar să-l turnam peste carnea feliata si să îl lăsam timp de 30 de minute să îsi facă magia.
Incredientele naturale (legume deshidratate, pătrunjel, concentrat de ananas, dar si putin zahăr)  garantează o textură moale si un gust deosebit care îti va rămâne în minte, făcând din cină o amintire plăcută si, mai târziu, o poveste.
Nu uitati ca Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare se foloseste doar la marinat si nu înlocuieste lichidele de care avem nevoie în reteta pe care o preparam. Dar, deoarece contine ulei, Vegeta vă  recomandă să reduceti o parte din uleiul pe care îl folositi atunci când încercati o retetă la tigaie.
Rezultatul va fi mult mai sănătos, dar si mai savuros.
Nu conține substanțe de ameliorare a aromei sau arome artificiale.

Eu am facut cu el o Tocanita de miel cu spanac 

- https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=300783567010406


Si o ciorba, da o ciorba ! Ciorba de stevie cu marinata universala Vegeta

https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=298062740615822




2 - VEGETA condiment lichid cu usturoi  pentru marinare 



Vegeta a lansat o gama speciala de condimente lichide pentru marinare, pentru toate tipurile de carne( porc, vita, miel, pui, curcan, peste), marinare care se 
realizeaza in doar 30 de minute.Bine...daca vrei ca aroma sa fie mai intensa si carnea mai frageda, poti sa lasi carnea la marinat 24 de ore sau chiar mai mult.
Combinatia inovatoare de vin alb, mustar, otet din vin si usturoi pisat, dar mai ales timpul scurt de marinare,  da tot farmecul acestui condiment.Mai contine ulei de floarea soarelui, sare, zahar,  suc concentrat de ananas, ceapa deshidratata, frunze de patrunjel, morcov deshidratat, telina deshidratata,extract de rozmarin, amidon de porumb.
Aceasta marinada este fara potentiatori de arome sau arome artificiale si coloranti .Continutul unei pungi este suficient pentru 500 g de carne si va 
recomand sa folositi pentru marinare vase de plastic sau vase yena, cu capac.Daca aveti ,puteti folosi pungile de plastic cu inchidere ermetica.Aceasta marinada va completa excelent gustul carnii sau al pestelui. Mirosul de usturoi va da o aroma speciala oricarei mancari de pe gratar, iar cei dornici de experimente vor gasi cu siguranta multe alte utilizari pentru aceasta marinada.
Prin marinare ,carnea este mai frageda , nu se mai usuca , devenind suculenta si mai usor de digerat. 

Am facut cu el Pulpe pui marinate cu mancarica de leurda -

https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=295832820838814




3 - VEGETA  Grill Condiment lichid PICANT pentru marinare




Daca doresti un gratar sau o friptura picanta e neaparata nevoie sa ai ardei iute, piper si ghimbir, boia ,la indemana.Si daca mai adaugi ceapa uscata ,coriandru,  usturoi uscat, telina uscata, ardei gras , foi de dafin si sare in acest amestec, pentru a intensifica gustul gratarului bun si savuros, inseamna ca ai acest condiment Vegeta lichid picant pentru marinare,pe care orice fan al mancarurilor picante , il foloseste pentru un gratar bun si savuros.
NU contine agenti artificiali de ameliorare a gustului sau aditivi !
Deci nu contine glutamat si nici alte ingrediente chimice, are doar un conservant chimic (sorbat de potasiu -E20- ,este un pic cu probleme dar nu este toxic rau, pentru ca se descompune in apa si bioxid de carbon) si un agent de 
îngrosare (gumă de xantan -E415- , care este complet non-toxica si este bun laxativ) . Doar consumat in cantitati mai mari poate produce anumite simptome. Nu este cazul cu condimentul, avand o cantitate mica de E202.
Are antioxidanti (extract de rozmarin).
Condimentul lichid picant pentru marinare da o aroma aparte fripturii sau gratarului .Marinarea schimba gustul carnii imediat si nu mai ai o carne fada.
Cu siguranta ca noile condimente lichide Vegeta confera un gust extrem de savuros mancarii ! 
Imi place faptul ca este atat de repede gata marinata carnea.

Un delicios Cotlet marinat  cu ciuperci si legume mexicane

https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=303448910077205




4 - VEGETA Condiment lichid cu BERE pentru marinare



Această marinadă specială face carnea incredibil de suculentă, fără a adăuga agenti de îmbunătătire a aromei - deoarece toate ingredientele sunt naturale!
În afară de marinarea cărnii pentru grătar,puteti face cu acest confiment si gulasuri, paprikas sau tocănite. Puterea gustului de bere este  fantastica si o putem folosi cu mare placere.
Nu contine substante de ameliorare a aromei sau arome artificiale,toate ingredientele sunt naturale si puternice.
De ce sa marinam carnea cu bere ? Pentru ca:
1. Fragezeste: datorita ingredientelor ca sarea, otetul, berea
2. Ofera aroma datorita condimentelor (coriandrul, ghimbirul, boiaua dulce, piperul negru, mustar, chimen, rozmarin), legumelor (ceapa, usturoi, telina, ardei gras, ardei iute, morcov), ierburilor (foile de dafin, frunze de patrunjel, oregano) si uleiului.
Datorita marinarii fripturile castiga un plus de gust, aroma si culoare, devin mai suculente si se gatesc mai rapid. Ideala pentru toate tipurile de carne, marinada este detaliul care face diferenta intre o mancare buna si una fantastica, oferind un gust unic oricarui preparat. Mai mult, marinadele au capacitatea de a conserva, asa ca un aliment supus acestui proces rezista mult mai bine.
Berea face carnea mult mai rezistenta in fata compusilor periculosi pentru sanatate, reducand riscul formarii de substante cancerigene.

Foarte gustoase au iesit Frigaruile din coaste de porc marinate in bere -

https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=298993340522762



5 - VEGETA Condiment lichid Barbeque pentru Marinare




Unele ingrediente cheie pentru o friptura delicioasa, facuta pe gratar sau in cuptor sunt ardeiul gras macinat si afumat,sosul de soia , usturoiul uscat si ceapa. Pentru a obtine acasa gustul special al unei cefe bine facute, Vegeta Grill condiment lichid barbeque pentru marinare nevine in ajutor. Dupa 30 de minute de marinare, ungem carnea cu putina miere, presaram deasupra un praf de piper si punem carnea pe gratar sau in cuptor, asa cum am facut eu. Dupa ce bucatile de ceafa s-au rumenit, se ung cu putina dulceata de ardei iute, facuta in casa si astfel am obtinut friptura perfect patrunsa si suculenta iar la exterior o crusta frumos rumenita.
Despre gust nu va pot spune decat ...divin !
Acest condiment il puteti folosi si la prepararea carnii de pui, peste, carne rosie suculenta, carnea tocata, ciuperci,vinete,dovlecei.Lasati 30 minute la marinat si apoi puteti folosi preparatul.

Ce am pregatit eu ,bun ?
Ceafa de porc marinata cu garnitura de trei feluri de piureu(sfacla, morcov si mazare) la cuptor 

- https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=307581702997259



Si  Friptura de porc la ceaun - 

https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=298538403901589



Savoarea ingredientelor din aceste condimente lichide pentru marinarea carnii, m-au cucerit pe loc.Contin asa multe legume si ingrediente sanatoase pentru organismul nostru(ardeiul iute stimuleaza circulatia, ajuta sistemul nervos sa functioneze in parametri optimi si protejeaza mucoasa stomacului;ceapa apara organismul impotriva radicalilor liberi si previne cancerul, tulburarile circulatorii si bolile inimii; usturoiul este o planta miraculoasa, care fluidifica sangele si reduce tensiunea arteriala, incat te face sa le folosesti pe loc.
Pentru ca tot mai des ne confruntam cu probleme de timp ,   aceste condimente au marele avantaj ca in 30 de minute obtii marinarea carnii pe care vrei sa o prepari. Bine, daca vrei o aroma mai puternica, poti tine carnea timp mai indelungat in marinata. Si nu uitati ca un gratar bun are nevoie de ingrediente de calitate, ca si acestea de la Vegeta Podravka.
Si inca un lucru de care am fost incantata este acela ca nu contine multa sare, asa ca poate fi consumata si de persoanele care nu au recomandare sa manance sarat.
DECI :
- Le putem folosi pentru o friptură suculentă si delicioasă, pentru un gust irezistibil de gratar.
- Carnea este mai frageda , nu se mai usuca , devenind suculenta si mai usor de digerat. 
- În afară de marinarea cărnii pentru grătar,puteti face cu aceste confimente si gulasuri, paprikas sau tocănite.
- Bucatile de carne s-au rumenit si am obtinut friptura perfect patrunsa si suculenta iar la exterior o crusta frumos rumenita.
- Carnea trebuie lasata la marinat doar 30 de minute sau mai mult daca doriti o aroma mai puternica.


#buzzstore, #buzz ,#buzzvegeta, #barbeque, #grill, #goodfood



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.