luni, 25 septembrie 2017

Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rodii cu usturoi

By Sidonia Toncean   Posted at  12:18   Preparate din carne de pui No comments

Prietenii mei de la Podravka Romania m-au onorat cu o colaborare ,in care sa folosesc minunatele lor produse de ton in ulei.
Desi mie personal nu imi place pestele(dar familiei ii place) conservele de ton sunt singurele pe care le savurez cu placere.Tonul isi pastreaza gustul original, precum si nutrientii: minerale, acizii omega 3 si complexul de vitamine B, deoarece este trecut printr-o prelucrare minima.



Avem nevoie de :



2-4 pulpe de pui
1 ceapa
1 fir ceapa varde
2 catei usturoi
1 conserva Eva Ton bucati in ulei vegetal
100 ml vin alb
100 g smantana

- pentru cartofi
700 g cartofi albi
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita paprika afumata
putina nucsoara
sare

- pentru salata




2 rosii de gradina
2 fire ceapa verde
2 catei usturoi
patrunjel verde
sare
piper
1 lingura otet
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare :



Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvinta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti .


se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, pe fiecare parte 3-4 min.



Se scot si se inveleste in hirtie de copt(en palillote).



Prima data indoim de doua ori partea de jos a hartiei..
.


Apoi rasucim lateralele si colturile le rasucim dedesubt.



Asezam pulpele invelite en papillote in tava .



Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 50 de minute(depinde si de pui cat e de tanar).

Pregatim sosul de ton.


Ceapa si usturoiul se curata se taie marunt si se prajesc in tigaia in care s-auprajit pulpele.


Tonul se scurge intr-o strecuratoare , bine de tot.


Cind ceapa si usturoiul s-au inmuiat putin se adauga putin vin alb si se lasa sa mai dea citeva clocote.


Se adauga  in tigaie peste ceapa prajita.



Apoi punem smantana..


 Se incalzeste sosul, dar NU sa fiarba ci sa fie fierbinte .

 Apoi se mixeaza precum piureul si se mai toarna vin ca sa mai subtiem sosul delicios.


Cartofii se spala se curata si se taie in 6 sau 4 buc, apoi se fierb 10 minute in apa cu sare, dupa care rasturnam apa de pe ei si se zvinta intr-un prosop de hartie : ii lasam putin sa se raceasca.


Intr-un recipient se pune uleiul de masline si celelalte condimente , se pun si cartofii feliati si se amesteca bine in asa fel incit cartofii sa fie cuprinsi pe toate partile


Astfel pregatiti, cartofii se aseaza pe tava de cuptor pe hartie de copt si se coc la 210°C ca 50 minute.



Se coc pina cind acestia au primit o culoare auriu-bruna.


Acum si pulpele sunt gata patrunse, dar aveti grija sa nu va opariti cu aburii din hartie atunci cand o desfaceti.



Preparam salata de rosii.


Rosiile se spala, se taie in rondele, la fel si cepa verde si usturoiul ,se se pun in recipientul pentru salata.
Din restul ingredientelor se prepara o marinada mixind totul bine si se toarna peste rosii si cepa , se presara cu patrunjelul verde si se lasa deoparte.




Pulpele de pui se servesc cu mult sos de ton, cartofi taranesti alaturi de salata de rosii.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.