Prietenii mei de la Podravka Romania m-au onorat cu o colaborare ,in care sa folosesc minunatele lor produse de ton in ulei.
Desi mie personal nu imi place pestele(dar familiei ii place) conservele de ton sunt singurele pe care le savurez cu placere.Tonul isi pastreaza gustul original, precum si nutrientii: minerale, acizii omega 3 si complexul de vitamine B, deoarece este trecut printr-o prelucrare minima.
Avem NEVOIE de :
- pentru aluatul portocaliu :
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 plic praf copt
sare
2 linguri pasta de gogosari
- pentru aluatul verde :
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 plic praf copt
sare
2 linguri spanac congelat
- pentru aluatul galben :
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1/3 plic praf copt
sare
2 linguri branza sarata
1 varf cutit curcuma(optional)
- umplutura :
2 conserve ton Eva
200 g mascarpone
100 g unt
zeama de lamaie
1 catel mare usturoi
1 lingura pasta gogosari
sare
MOD de PREPARARE :
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa ce am adaugat putina sare.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Cele trei compozitii le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.
Intr-o tava de 42x27 cm , punem hartie de copt , o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii , alternand culorile.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.
Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed .
O rulam si o lasam asa pina se raceste.
Preparam umplutura omogenizand ingredientele din umplutura, dupa ce am scurs bine pestele, intr-o sita.Gustam si potrivim gustul de sare si zeama de lamaie.
Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou .
O asezam intr-o forma inox triunghiulara sau o lasam in prosop cateva ore sau pina a doua zi .
Inainte de servire se poate portiona.
Pofta mare !
0 comentarii: