Ciorba de linte are un gust asemanator celei de fasole, dar imbunatatita cu ceva cum am facut eu....nu o laud, dar s-au lins farfuriile !
Lintea contine proteine, fibre, minerale si vitamine ce permit buna functionare a sistemului nervos si ajuta la imunitate.
Daca v-ati saturat de ciorbele mai mult decat clasice, va recomand sa incercati si aceasta minunatie , ca tare e gustoasa si de sezon.
Cum prietenii mei de la Sun Food (unul dintre cele mai importante branduri de conserve sanatoase de fructe si legume, fara aditivi alimentari ) ne ajuta cu minunatele lor produse , mi-a venit aceasta idee ...
Avem NEVOIE de
1 conserva linte Sun Food
1/2 conserva rosii cuburi Sun Food
200 g coaste afumate
250 g carnati proaspat de porc
1 albus
1 lingurita faina
marar
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/4 telina
2-3 catei usturoi
1 ceapa
sare
piper
boia afumata
500 ml zeama de varza acra
MOD de PREPARARE
Costitele si bucatile de carne le taiem marunt si le calim intr-o cratita pina se rumenesc frumos.
Adaugam apoi apa necesara si legumele curatate, spalate si taiate. Potrivim gustul de piper si boia, dar sare NU punem inca, pentru ca si zeama de varza este sarata.
Cand coastele si legumele sunt aproape fierte adaugam cuburile de rosii Sun Food.
Adaugam si lintea scursa de zeama si putin limpezita.
Scoatem din mat carnea de carnati si o amestecam intr-un bol cu albusul, faina si mararul maruntit. Preparam perisoarele in palma si apoi la punem la fiert in ciorba.
Cand ele sunt fierte se ridica la suprafata ciorbei.
Adaugam zeama de varza si acum potrivim gustul adaugand si cei doi catei de usturoi trecuti prin presa.
Servim ciorba alaturi de ardei iute si daca doriti si alaturi de cate putina smantana pusa in farfurie. Deasupra presaram marar tocat.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: